fbpx

Halverwege dit jaar kregen we de opdracht om een appartement in te richten in het Zwitserse Lausanne. In onze blog vertellen we over de ontwikkelingen in dit bijzondere project.

project-interieurontwerp-in-zwitserland

Wat vooraf ging

Een aantal jaren geleden maakten we een interieurontwerp voor een vaste klant in Utrecht. Deze klant werkt voor een groot bedrijf in Zwitserland en wil daar permanent gaan wonen. Ze hebben een prachtig appartement gekocht in Lausanne, met uitzicht op het meer van Geneve.

Vanwege hun eerdere positieve ervaringen vroegen ze Interhoff om een compleet interieurontwerp te maken en uit te voeren.

project-interieurontwerp-in-zwitserland-meer-van-geneve

Het appartement ligt direct aan het meer van Geneve.

Logistiek, douane en de EU

Zwitserland is geen lid van de EU, waardoor er geen vrij verkeer van goederen mogelijk is. Met andere woorden: alle producten uit het ontwerp moeten worden ingevoerd bij de Zwitserse douane. En Zwitserse grenswachters zijn streng, zonder de juiste papieren sturen ze je zonder pardon terug naar huis.

Voor het importeren van alle producten werken we daarom samen met een ervaren douane – expediteur die alle invoerrechten en documenten verzorgt.

Een intake met het vliegtuig

Een goed ontwerp begint altijd met een intake, waarbij we ook altijd bij de klant thuis komen kijken. We zijn met een koffer vol stalen en materialen naar Zwitserland gevlogen om het project in kaart te brengen en de sfeer op te nemen. Dezelfde avond vlogen we weer terug naar Amsterdam. De komende tijd zullen er nog veel van dit soort tripjes volgen.

Op intake met een koffer vol materialen

Op intake met een koffer vol materialen

Van plan tot uitvoering

Het interieurontwerp is inmiddels gedetailleerd uitgewerkt en enthousiast ontvangen door onze klant. Begin 2017 worden alle producten in een grote container naar Lausanne vervoerd, waarna ons eigen serviceteam de montage en installatie gaat verzorgen. Wordt vervolgd!

project-interieurontwerp-appartement-zwitserland-plattegrond-1 project-interieurontwerp-appartement-zwitserland-plattegrond-materialenplan1 project-interieurontwerp-appartement-zwitserland-plattegrond-materialenplan3

Het beste van Interhoff in de mail ontvangen? Laat je gegevens hieronder achter. Dan sturen we je een bericht wanneer we iets bijzonderste melden hebben.